Informace
Resetovat heslo

Staňte se hvězdou vánočních večírků!

Prosinec s sebou přináší jedinečnou slavnostní atmosféru. Vzduch je prostoupený vůní vanilky a skořice, obchody i kanceláře zdobí girlandy světelných řetězů, snítek jmelí nebo roztomilé stylizace sněhuláků, sobů a vánočních balíčků. Adventní doba je skvělou příležitostí potkat se s přáteli, užít si společný čas. Je ideální i pro neformální setkání s kolegy nebo obchodními partnery. Letošní vánoční večírek vám může pomoci navázat kontakty a upevnit pevná pouta třeba předešlé spolupráce. A může vám pomoci udělat skvělý dojem na své okolí.

Nepodceňujte přípravy

S pozvánkou na večírek je nutné vyhradit si nejen předmětný večer, ale i trochu času navíc. Vánoční party může oscilovat v širokém spektru podob. Můžete dostat pozvánku k firemnímu setkání, které se odehraje v běžných prostorách zasedacích místností nebo přilehlých kanceláří. Může vás potěšit pozvánka do hudebního klubu nebo baru. Nezřídka firmy využívají reprezentativní prostory velkých restaurací i s tanečním parketem a kulturním vystoupením.

Své oblečení i účes musíte přizpůsobit prostředí i dynamice večírku. I když se máte sejít s lidmi, které denně potkáváte, stále platí důležitost prvního dojmu, který uděláte.

Drobné doplňky, které upoutají pozornost

Vánočnímu večírku je zpravidla předepsaný dress code. Pokud není v pozvánce přímá specifikace, neuděláte chybu v klasickém tmavém obleku, dámy pak mohou volit střídmé společenské šaty. Vyvarujte se nápadných extravagancí, ať zbytečně neupoutáte pozornost, o kterou byste později nestály.

Co vám naopak může pomoci udělat dobrý dojem, jsou drobné doplňky. K obleku můžete vybrat kravatu s vánočním nebo zimním potiskem. Zachováte si důstojný vzhled, ale zároveň jej originálně oživíte. Vtipná kravata vám navíc pomůže rozbít ledy a uvolnit zábrany v příjemné neformální konverzaci. Dámy mohou využít náušnice stylizované do podoby lístků cesmíny nebo malých ozdůbek ze stromečku. Hezky a elegantně působí i ozdoby do vlasů, šál nebo šátek.

Nebojte se být originální

Pokud chcete udělat zásadní dojem, můžete vybrat doplňky nápadnější. Oblíbené jsou čelenky, které zdobí sobí parohy, klobouček, cylindr, nápadná mašle nebo i další veselé motivy. Červená, zelená, zlatá i stříbrná jsou barvy Vánoc a nemusíte se bát nápadných kontrastů.

Dámy mohou efektně využít i punčochy. Elegantní „malé černé“ šaty podtrhnou vaši krásu, nápadné barevné punčochy nebo punčochy s potiskem vám přidají šmrnc a sex appeal. Pro nápady nemusíte chodit daleko. Specializované obchody s kostýmy nabízí nejen převleky na karneval nebo ples, ale i velmi zdařilé doplňky pro příležitost, jakou vánoční party nabízí. Na jednom místě můžete vybrat punčochy, čelenky, kravaty, ale třeba i make-up. Dotáhněte svůj look do naprosté dokonalosti a společně s oblečením si dejte záležet i na upraveném slavnostním líčení a účesu.

kostýmu sklidíte úspěch

Uvolněná zábava na soukromém večírku, taneční večer v klubu nebo originální vsuvka v seriózně podaném programu vám může uvolnit ruce a dovolit zajímavý experiment. Na rozdávání dárečků a pozorností se můžete kompletně převléknout. Udělejte si legraci sami ze sebe a pobavte i své okolí. Přátelé i kolegové ocení vaši odvahu a budou vás titulovat králem večírků. Využít můžete kostým samotného Santa Klause nebo jeho pomocníka elfa. Do akce můžete zapojit i své přátele a domluvit si originální scénku nebo tanec. 

Opět platí, že vše potřebné a mnoho mnoho dalšího najdete v obchodech s kostýmy. Stačí se nechat inspirovat. Nalistujte katalog e-shopu nebo se cestou z práce zastavte v kamenné prodejně. Budete překvapeni, čím vším můžete oživit svůj outfit a čím můžete své okolí v dobrém překvapit. Určitě najdete nápady i na výzdobu pracovního místa nebo vašeho bytu. S investicí pár korun a trochou času si získáte přízeň a kdo ví, třeba si konečně nakloníte někoho, koho už dlouho zpovzdálí obdivujete.